Skoč na obsah

+420 538 702 705 | helpdesk

Výběr jazyka

cs en
Domů  /  O společnosti  /  Novinky  /  Tisková zpráva: Na úředníky bude číhat Korupčník!

Tisková zpráva: Na úředníky bude číhat Korupčník!

09.04.2010

Elektronické aukce a elektronické nástroje pro zadávání veřejných zakázek zažívají boom. Protikorupční charakter těchto systémů zvyšuje jejich atraktivitu zvláště před blížícími se volbami.

Transparentní zadávání veřejných zakázek prostřednictvím elektronických aukcí a zavádění elektronických zakázkových systémů, jako je například E-ZAK, přináší úřadům obrovské úspory.

V pondělí 12.dubna začíná v Hradci Králové konference Internet ve státní správě a samosprávě. Ta patří k nejvýznamnějším událostem svého druhu ve střední Evropě, a tak se právě zde očekává živý zájem o nabídku elektronických nástrojů pro zadávání veřejných zakázek.

S provokativní marketingovou akcí se na konferenci chystá společnost QCM. Přední propagátor a dodavatel elektronických nástrojů pro zadávání veřejných zakázek.

V pondělí vyšle na konferenci své „Korupčníky“. Jak prozradil David Horký, ředitel společnosti QCM: „Na nic netušící účastníky konference, většinou starosty a státní úředníky, bude v postranních chodbách, za sloupy i na toaletách číhat Korupčník s naditou obálkou“. Jedním dechem ale ujišťuje: „Obsahem obálky nebudou peníze, ale obyčejný klíč - klíč k transparentním zakázkám. Výzva k zavádění elektronického nástroje pro zadávání veřejných zakázek E-ZAK“.

Provokativní marketingovou akcí chce QCM podpořit zájem o vyšší transparentnost a efektivitu zadávání veřejných zakázek, jakou nabízí právě elektronické aukce a E-ZAK, kompletní elektronický nástroj pro zadávání veřejných zakázek.

Také podle ekonoma Miroslava Zámečníka, jednoho z členů NERV, by se elektronické aukce měly zavést povinně všude tam, kde je to technicky možné. Ekonomická rada vlády NERV je uvedla jako jedno z doporučených opatření ve své závěrečné zprávě.

O společnosti QCM, s.r.o

Společnost QCM, s.r.o. působí v oblasti informačních technologií od roku 2001 a patří mezi přední dodavatele webových portálů pro zákazníky ze soukromého sektoru i ze státní správy. Pro veřejný sektor a státní správu je určen její elektronický systém pro zadávání veřejných zakázek E-ZAK, který byl nedávno implementován i na Ministerstvu pro místní rozvoj ČR.

Kontakty:

Ing. David Horký
ředitel společnosti
david.horky@qcm.cz

tel.:  +420 538 702 702
QCM, s.r.o.
Heršpická 813/5 (budova M-palác)
639 00 Brno
.